Högrev med potatisgratäng

Bordet är dukat

Ibland kan man få vara lite lat tycker jag, i kväll är jag det. Till den goda högrev jag stekte/ kokade i ugnen igår serverar jag färdig potatisgratäng. Det finns en sort som är riktigt god om man pressar i lite extra vitlök och toppar med riven ost.

Jag gjorde en gräddig sås till köttet också:

Smält smör, rör i någon matsked mjöl och späd med 1/2 – 1 dl av stekskyn ( börja med den mindre mängden och smaka dig fram) samt 2 dl grädde och 1 dl creme fraiche. Låt såsen koka ihop.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *