Smördeg med pesto!

Sonen bjöd på middag ikväll. Han gjorde smördegsplattor med pesto, mozarella, rostade pinjenötter, tomater och basilikablad. Till det serverades proscuitto!

I kväll provade han att göra pesto själv. Jag talade om vad som skulle vara i men han fick smaka av med salt och välja mängden parmesan själv och jag kan lova att den blev god!

Ett lager hemgjord pesto på smördegen!

Suddens pesto

1 kruka basilika

1 1/4 dl rapsolja

1 vitlöksklyfta

ca 30 g rostade pinjenötter

ca 20-40 g parmesan

salt

Mixa i stavmixer och smaka av med saltet och ev. extra parmesan. Börja med den mindre mängden och tillsätt mer efterhand.

Alldeles strax ska smördegen med alla godsaker in i ugnen!

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *