Äppelkaka med kanel och socker.

Idag tog jag upp potatis ute i landet. På vägen in plockade jag några syrliga äpplen och gjorde en äppelkaka.

Snabb äppelkaka med kanel och socker

5 små ägg ( är de stora räcker det med 4)
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
7-8 äpplen
2 msk socker
1-2 msk kanel (beroende av hur mycket kanelsmak man vill ha, jag tog den större mängden)

Så här gjorde jag:
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och skiva äpplena tunt)
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smörett                                                                                                                                                           4.Rör sen ner mjöl och bakpulver.                                                                                                                                                                                          5. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna och tryck ner äppelskivorna till hälften i smeten.                                                         6. Strö över kanel- och sockerblandningen.                                                                                                                                                                   7. Grädda i ca 20 –  25 minuter, 200 º. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *