Kumminfrallor med ost och dinkel

image
Nygräddade frallor!

Gråmulna dagar passar bra till bakning. Goda ostfrallor med dinkel i degen knådades idag. Brödet tog slut snabbt för det gav jag bort till mina snälla grannar som hjälpt mig med ved och gräsmatta!

Dinkelfrallor med ost

5 dl vatten

1 dl rapsolja

50 g jäst

1 tsk salt

2 msk honung

6 dl vetedinkel

7-9 dl vetemjöl

3 tsk stött kummin

1. Värm degvätskan fingervarm (vatten och olja) och blanda med jästen.

2. Rör i salt, honung och kummin.

3. Blanda i mjölet sist av allt. Ta inte hela mjölmängden direkt utan tillsätt lite i taget till dess att degen känns lagom fast. Det är bättre att den är lite för lös, tillsätt bara mer mjöl på bakbordet då.

4. Låt jäsa 30 minuter, baka sedan ut småbröd och låt de jäsa 30 minuter till. Lägg en ostskiva på varje bröd innan gräddning. Jag använde en lagrad ost idag, Norrglimt.

5. Grädda 225º cirka 10-15 minuter.

 

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *