Rester som gav mersmak.

I kylskåpet fanns det en del rester som behövde tas om hand. Lite grillad kyckling och fina räkor skulle ätas upp. Jag gjorde en smarrig sås att servera till tagliatelle. Den blev mycket god och het och gav mersmak. Det var definitivt inte sista gången jag gjorde den.

Kyckling- och räksås med chili och curry:

Jag använde (på ett ungefär):

100-150 g skalade räkor

1/3 grillad kyckling i bitar

1/2 röd paprika, hackad

1/2 röd finhackad chili ( ta bort kärnor och hinnor för att minska hettan)

1 finhackad schalottenlök

1 finhackad vitlöksklyfta

1 hackad vårlök

ca 1 tsk curry

2-3 msk persilja

smör

1 dl grädde

1 dl vatten

1/3 hönsbuljongtärning

image
Grönsakerna får fräsa i smör med curryn.

1. Börja med att koka upp vatten till pastan och lägg i pastan när vattnet kokat upp.

2.Hacka alla grönsaker och fräs dem tillsammans med curryn i smör. Lägg sedan i kycklingen och låt den fräsa med en stund.

3. Häll på grädde, vatten, buljong och låt det koka ihop.

4. Medan pastan rinner av lägger man i räkorna tillsammans med persiljan i såsen.

5. Servera genast för att undvika att räkorna blir sega.

image
God, het pastasås med kyckling och räkor.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

2 reaktioner till “Rester som gav mersmak.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *