Enkel tårtbotten med kakao

I huset är det 15-årsdag idag. Sonen önskade sig en tårta med botten av choklad.

Det här är en enkel tårtbotten som passar att fylla med valfria godsaker.

 

Tårtbotten med kakao

3 ägg

3 dl socker

75 g smält smör 

1 1/2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

3/4 dl kakao

 

1. Vispa ägg och socker poröst.

2. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa sedan ner det i äggblandningen.

3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen  i smeten för att slippa klumpar.

4. Rör försiktigt ner i äggblandningen och häll upp i en smord och bröad form.

5. Grädda ca 40 min i 175º.

image
Nygräddad tårtbotten.

 

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

10 reaktioner till “Enkel tårtbotten med kakao”

        1. Hej! Jag vet faktiskt inte, har aldrig testat så jag törs inte ge dig något råd. Men om du provar kan du väl tala om hur det gick. Lycka till, Katarina 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *