Amerikanska cookies

image
Goda chokladkakor!

Häromdagen hälsade sonen på en kompis i stan och kom sedan hem och berättade att han blivit bjuden på jättegoda kakor. Som tur var fick jag tag i receptet och kunde baka dem jag också. Jag tänkte att det kunde smaka gott med en halvseg kaka till morgonfikat på sextonårsdagen.

Receptet kommer från Roy Fares. Hans originalrecept hittar du här: American cookies

Så här i efterhand upptäckte jag att jag använde lite mer smör än han gjort (75 g), dessutom tog jag nog lite mer choklad.

Den vita chokladen var med crisp i, den enda sort jag hittat som är laktosfri.

Jag tog inte heller några jordnötter och sonen som kom in precis när jag höll på att baka kakorna slängde i mer än en handfull minimarshmallows…..kakorna blev supergoda. Se bara till att inte grädda dem så mycket längre än det står i receptet. Då tappar de sin seghet.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *