Snabbinlagd rödlök och gurka

Jag planerade för att göra pulled pork någon kväll och tänkte för mig själv att det borde vara gott med inlagd rödlök och gurka till.

Sagt och gjort, jag letade recept på nätet men till slut gjorde jag som vanligt när jag inte riktigt kan bestämma mig för vilket recept jag ska välja…..jag frågade mamma hur hon skulle ha gjort!

Jag började att koka upp en lag som fick svalna, den räckte både till gurkan och rödlöken.

1-2-3-lag 

1 dl ättika

2 dl strösocker

3 dl vatten

Låt lagen koka upp och svalna

Inlagd rödlök

1. Ta hälften av den avsvalnade lagen och blanda ner knappt 1 tsk salt.

2. Skiva rödlök fint, jag hade 1 stor och 1 liten lök i kylen så det använde jag.

3. Lägg löken i en rengjord glasburk och häll över lagen.

4. Låt stå minst ett dygn.

Det blev verkligen supergott, väl värt att testa!

 

Snabbinlagd gurka

1. Skiva gurka tunt (med osthyvel).

2. Hacka persilja, ca 3-4 msk

3. Varva gurka och persilja i en rengjord glasburk.

4. Häll på den andra halvan av lagen och låt stå ett dygn.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *