Lenas mjuka kardemummakaka

När sonen var liten och kom hem från en kompis berättade han om en sån god mjuk kaka han hade fått där. Det receptet fick han sedan med sig hem. Han tycker fortfarande att den är jättegod även om kakor med choklad numera är favoriten. Både vi och våra fikagäster åt i alla fall av den med god aptit. Alldeles nybakad var den härligt ljummen och god. Fast den smakar toppen sedan den svalnat helt också….

Så här är Lenas recept:

Lenas mjuka kardemummakaka

100 g mjukt smör

1 ägg

3 dl socker

5 dl vetemjöl

1 msk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

2 1/2 dl mjölk

3 msk pärlsocker

 

1. Sätt ugnen på 175°, smörj och bröa (med ex. ströbröd eller mandelmjöl) en form som rymmer 2 liter. Jag använder en springform.

2. Vispa ägg, smör och socker i en bunke.

3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och sikta ner det i sockerblandningen.

4. Tillsätt mjölken.

5. Häll smeten i formen och strö över pärlsockret.

6. Grädda cirka 45 minuter i ugnens nedre del.

 

Smakar toppen till ett glas kall mjölk, saft, kaffe eller te…..

 

 

image
Fikadags på altanen.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *