Lax med teriyaki och sesamfrö

En god lax med asiatiska smaker, risnudlar med morötter, chili och spenat och lite färsk frukt. Middagsmat som är oerhört lättlagad och funkar lika bra en måndag som till helgen när man har gäster att bjuda på middag.

Teriykilax

4 portionsbitar lax

1- 1 1/2 dl teriyakisås

3-4 cm ingefära

1/2 lime

sesamfrö

 

1. Lägg laxbitarna i en ugnsform.

2. Riv ingefäran och blanda den med teriyakisåsen och pressa i limejuicen. Häll det sedan över laxen.

3. Avsluta med att strössla över sesamfrön.

4. Stek i ugnen 175°, 15 – 20 minuter.

 

Risnudlar

risnudlar

1 morot

1/2 röd chili

1 näve färsk spenat

1 msk japansk soja

lite rapsolja

 

1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Skala en morot med potatisskalare i tunna strimlor.

3. Hacka 1/2 röd chili .

4. Låt nudlarna rinna av och blanda ner soja, olja, morotsstrimlorna, spenaten och chilin.

 

Servera tillsammans med kiwi, mango och cashewnötter.

image
Tillbehör till nudlarna och laxen.

 

image
Nudelsallad.

 

 

 

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *