Chokladbollar med glögg

Till glöggbuffén i år gjorde jag chokladbollar med lite annorlunda smak. Istället för kaffe använde jag glögg och istället för att rulla dem i pärlsocker eller kokos tog jag smulade pepparkakor. Dessutom använde jag brynt smör. Det gjorde att smaken blev lite speciell och vuxen. Smakade toppen till glöggen!

 

Chokladbollar med glögg

100 g smör

3 dl havregryn

1 dl råsocker

1 krm vaniljsocker

1/2 dl kakao

1/2 krm salt

2 msk glögg

pepparkakor

 

1. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen när det börjar bli lätt brynt och dofta lite nötigt.

2. Blanda havregryn, kakao, vaniljsocker, råsocker och salt i en bunke.

3. Tillsätt det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och glöggen.

4. Blanda till en jämn smet, ställ svalt så att smeten kallnar.

5. Forma bollar och rulla dem i krossade pepparkakor.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *