Restpaket med kalkon

Av julkalkonen fick vi mycket rester kvar. Till en av restmåltiderna gjorde jag smördegspaket med lite allt möjligt smått och gott.

Jag delade en färdigkavlad smördeg i två delar. På den ena halvan lade jag rester av hasselbackspotatisen, kalkonbitar, ruccola, majs, riven ost och det som var kvar av såsen.

Jag penslade kanterna med uppvispat ägg och lade den andra halvan ovanpå och tryckte till.

Jag penslade även ovansidan med ägg och strödde över lite flingsalt och chiliflakes. Sedan gräddade jag den i ugnen 175°, cirka 30 minuter.

image

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *