Krämig köttfärssås

En riktigt krämig köttfärssås får man om man häller i grädde som får koka in. Det var länge sen jag gjorde just den här färsen men nu var det dags igen.

 

Krämig köttfärssås

500 g färs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 dl grädde

1/2 – 3/4 dl ketchup

2 msk tomatpuré

2-3 tsk balsamicocreme

salt, svartpeppar

hackad persilja

 

Hacka lök och vitlök fint och stek mjukt i olja. Tillsätt färsen och bryn den. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll på grädde, ketchup och tomatpuré och låt det koka ihop.

Smaka av med balsamicocreme och strö över hackad persilja.

Servera till valfri pasta och goda grönsaker.

Riv gärna över parmesan  vid serveringen.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *