Rester i smördeg

Som så ofta hade vi rester i vår kyl. En bit fläskytterfilé och gratäng låg där och bara väntade på att bli uppätet.

 

Fylld smördegsrulle

1 smördeg

potatisgratäng

fläskytterfilé

sås

ruccola

ost

ägg

Skiva köttet och fördela det och potatisgratäng jämnt över smördegen. Toppa med sås, ruccola och riven ost.

image

 

Vispa ägget och pensla kanterna på smördegen innan den viks ihop till ett paket.

Pensla paketet på ovansidan, strö över lite flingsalt och chiliflakes.

 

image

 

Grädda i 225°, 20-30 minuter.

image

 

image
Vi fick lite av broccolisoppan till förrätt när vi åt smördegsrullen.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *