Dinkelfrallor med valnötter

För några veckor sedan höll sonen som bäst på att packa ihop inför sitt äventyr som stipendiat på en utländsk skola i två år. Eftersom jag vet att en av de bästa saker han vet är mina hembakade ostfrallor fixade jag till ett gäng så att han kunde njuta av dem de sista dagarna här hemma. Jag åt också några…..

Dinkelfrallor med valnötter

1 pkt jäst

4 dl vatten

1 dl rapsolja

1 msk honung

1 1/2 tsk salt

7 dl dinkelvete

4 -5 dl vetemjöl + lite till utbakning

50 g hackade valnötter

chiliost, eller annan valfri hårdost

 

1. Värm degvätskan ( vatten, olja)  fingervarm och blanda med jästen.

2. Blanda i honung och salt.

3. Tillsätt  dinkelvetemjöl och vanligt vetemjöl. Ta den mindre mängden vetemjöl, arbeta in mer vid utbakningen. Låt degen gå i en hushållsassistent om du har, cirka 5 minuter.

4. Tillsätt de hackade valnötterna och kör en liten stund till.

5. Jäs degen i degbunken under bakduk 30 minuter och ta sen upp den på väl mjölat bakbord (degen är rätt kladdig). Arbeta in mer mjöl så att den blir hanterbar.

6. Arbeta degen lätt och dela i mindre bitar. Forma bullar, det blir ungefär 15 småbröd av degen.

7. Jäs bröden under bakduk ytterligare 30 minuter.

8. Hyvla ostskivor och lägg på bröden innan de gräddas cirka 15 – 20 minuter i 225 º.

Det blev 15 stora frallor…men påsarnas innehåll minskade snabbt….

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *