Fruktig räkcocktail

Alldeles nyss firade vi in ett nytt år med en god fruktig räkcocktail till förrätt. Jag har lagat den här förut men då som hel sallad. Den här gången gjorde jag i portionsglas istället med en liten annan sammansättning av ingredienserna än sist, men på det stora hela följde jag det recept jag använde då.

Fruktig räkcocktail 

2 avocado

1/2 melon, (jag använde grodskinnsmelon, piel de sapo)

3 konserverade persikohalvor (eller färska om man får tag i det)

2-3 hela mango

1-2 hg räkor med skal

sockerärtor, 10 skidor

1 kruka koriander

1/2 pressad lime

1 liten chili, hackad

lite salt

1. Skala räkorna, dela melon, persikor, mango, sockerärtor och avocado i bitar, hacka koriander och chili.

2. Blanda allt samt pressa över lime samt smaka av med lite salt.

För oss räckte det till 6 förrättsportioner. Till huvudrätt serverades teriyakilax med en god nudelsallad. 

Till dessert blev det skumtomtepannacotta och godisglass!

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *