Tomatpasta med bacon och basilika

Idag lagade jag till en av mina enkla och snabblagade favoriter, tomatpasta med bacon och basilika. Färsk pasta med en enkel sås där basen är smör, soltorkad tomatcreme samt grädde. Mitt originalrecept hittar du HÄR. Receptet räcker till 2-3 portioner, allt beroende av hur matfrisk man känner sig.

Tomatpasta med bacon och basilika (2-3 portioner)

1 pkt bacon

1 förpackning färsk pasta för två

2 msk smör

3 – 4 msk creme av soltorkade tomater (Zeta)

1 dl grädde

2 salladslökar

7-8 små tomater

knappt en kruka basilika

nyriven parmesan

 

1. Lägg baconet i en ugnsform och stek knaprigt i ugnen, 225°.

2. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Medan pastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen.

4. Häll tillbaka den avrunna pastan och blanda runt tillsammans med salladslök, finhackad basilika och tomater skurna i bitar.

5. Blanda ner finhackad bacon och den rivna parmesanen.

6. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *