Grillat till middag

Ikväll blev det grillat till middag. Jag hade fyra tunnskivade kycklingfiléer som jag marinerade och grillade tillsammans med grönsaker och halloumi. Detta serverades med en god kall sås med smak av timjan och rödlök.

Marinad till kyckling

1/4 dl japansk soja

1/4 dl olivolja

1 1/2 tsk sambal oelek

 

Jag blandade till marinaden i dubbla plastpåsar och lät kycklingen marinera 3-4 timmar. Påsen vände jag några gånger under tiden så att marinaden kom åt överallt.

Sedan grillade jag kyckling, halloumi, champinjoner, tomater, majs och squash.

Till detta serverade jag en kall sås. Cirka 1 dl creme fraiche, 1/2 dl hackad timjan, 1/2 hackad rödlök (liten), 1 tsk flytande honung, 2-3 tsk pressad citron och lite flingsalt.

Över de grillade grönsakerna ringlade jag lite balsamicocreme och strödde på flingsalt.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *