Mackor med champinjoner och salladslök

I kylen fanns det champinjoner som började se lite trötta ut, inget fel alls på dem men de passade bäst att laga till på något sätt istället för att äta dem råa. Tillsammans med salladslök fick de brynas i smör och sedan blev de grunden till goda varma mackor på kvällskvisten. Inte dumt alls.

Mackor med champinjoner och salladslök

125-150 g champinjoner

2 salladslökar

smör

salt, svartpeppar

riven ost

färskost med smak av vitlök och örter

2 skivor bröd ex. franska

1. Rensa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Dela salladslöken i fina skivor.

2. Smält smör i en kastrull och bryn svamp och lök till dess att de blivit mjuka. Krydda med salt och svartpeppar.

3. Bred färskost på två skivor bröd. Lägg på champinjonfräset och toppa med riven ost.

4. Gratinera i ugnen 225° i 10-15 minuter.

5. Servera med valfria tillbehör, melon och olika grönsaker passar bra till.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *