Smulpaj med frukt och bär

Smulpaj med frukt och bär är en av de lättaste desserter man kan göra. Bäst av allt är att det går att variera pajen i all oändlighet, nästan i alla fall. Jag gillar att använda både grahamsmjöl och vetemjöl i min deg, det ger en god lite nötig smak. I fruktfatet låg några paraguayer (platta persikor) som såg lite trötta ut i skalet. Tillsammans med nektariner och hallon blev pajen jättegod!

Smuldeg

100 g smör

1 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

1 msk råsocker

Hacka ihop ingredienserna till en smuldeg.

 

Fyllning

6-7 platta persikor, paraguayos

2 nektariner

1-2 dl hallon

1 msk potatismjöl

1 msk råsocker

20-40 g vit choklad

 

Dela frukten och lägg dem  botten på en pajform. Strö över hallonen.

Fördela potatismjöl och råsocker över frukten och bären och riv blockchokladen över. Strö sist över smuldegen.

Grädda i 225° 20-25 minuter.

Servera ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller kardemummagrädde.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *