Cashewröra med ingefära

Cashewröra med ingefära blev toppen till brödet vid dagens middag. Jag gjorde min goda halloumisallad med nektariner och kräftstjärtar men kände inte för att bara ha smör till brödet. Istället gjorde jag en röra med cashewnötter som bas. Den blev fint ljusgrön och smakade toppen på det mjuka brödet till salladen. Kryddningen kan man förstås variera beroende på vad smöret ska serveras till. Den här smaksättningen blev klockren till salladen.

Cashewröra med ingefära

2 dl cashewnötter

2 cm ingefära

1/2 kruka koriander

olivolja

salt

 

1. Blötlägg nötterna i vatten cirka 1 timme. Skala ingefäran och hacka i mindre bitar.

2. Ta upp dem och mixa med ingefära och koriander. Ta inte all ingefära på en gång utan smaka av till dess att smaken är som man vill ha den.

3. Späd röran med olivolja under mixningen så att konsistensen blir lämpligt bredbar. Smaka av med flingsalt.

 

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *