Rabarbersirap

För ett tag sedan plockade jag massor av rabarber ute i trädgården. Det fanns till både saft, rabarbersirap, rabarbersoppa och tillräckligt mycket kvar för att frysa in i lagom stora förpackningar.

Rabarbersirap

400 g rabarber

3/4 dl vatten

2 3/4 dl råsocker

Dela rabarbern i mindre bitar. Blanda med vatten och råsocker i en kastrull. Koka cirka 5 minuter till dess att rabarbern är mjuk.

Sila av vätskan och låt den sjuda på svag värme 10- 20 minuter till dess att den börjar bli tjock och trögflytande.

Ställ in i kylen när den svalnat. Gott att använda till glass eller en god rabarbermojito.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *