Pasta med dillpesto

Pesto i alla former är en favorit till pasta, sallad eller kött. Dillpesto är enkelt att göra själv och smakar lite annorlunda än den vanliga med basilika som bas. Mixa den medan pastavattnet kokar upp och med färsk pasta blir maten klar snabbt, perfekt när tiden är knapp innan träning eller någon annan kvällsaktivitet.

 

Pasta med dillpesto, 2-3 portioner

1 förpackning färsk pasta

½ dl dillpesto

½ dl grädde

6-7 körsbärstomater

1 rejäl näve spenat

½ dl solroskärnor

parmesan

 

  1. Koka den färska pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Medan pastan rinner av blandas dillpesto och grädde i kastrullen. Vänd sedan runt pastan.
  3. Blanda ner grovt hackad spenat och lägg upp på ett stort fat.
  4. Dela tomaterna och lägg dem på pastan, riv parmesan och strö sist över solroskärnorna.
  5. Dags att äta, smaklig spis!

 

Dillpesto

2 dl dill (1 kruka)

1 dl rapsolja (gärna hälften kallpressad)

45 g hackad mandel

2 msk riven parmesan

1 riven vitlöksklyfta

pressad citron, salt

Mixa alla ingredienser och smaka av med lite pressad citron och salt.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag har ett toppenjobb, som lärare, arbetet bland eleverna är bland det bästa som finns. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *