Bananpannkakor till frukost

Idag jobbade jag hemifrån, då hade jag tid att laga en lite rejälare frukost med tanke på att jag sparade in trettio minuters resa till jobbet. På fruktfatet låg två bananer som inte var gula längre. Eftersom jag inte tycker om att äta de som de är då passade det bra att göra bananpannkakor. HÄR hittar du mitt ursprungliga recept, men det följde jag inte helt och hållet idag. Då gjorde jag som det står härunder.

Bananpannkakor, amerikansk stil (10-12 små) 

2 bananer

2 dl mandelmjölk

1 ägg

1/4 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 dl bovetemjöl

1. Vispa ägg och mandelmjölk

2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner det i mjölk- och äggblandningen.

3. Mosa bananerna och blanda ner i smeten.

4. Stek små pannkakor i smör.

 

Idag åt jag pannkakorna med mango och granatäppelkärnor. Till det lyxade jag till det med lite karamelliserad mjölk.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *