Kryddsalt

I slutet av sommaren skördade jag den rosmarin och persilja som fanns kvar ute i krukorna på altanen. Kryddorna lade jag i en kökshandduk för att torka och häromdagen hittade jag dem…torra och fina. Frågan var då om jag skulle stoppa ner kryddorna i en burk som de var eller vad skulle jag hitta på? Då kom jag ihåg att min mamma gjorde eget örtsalt tidigare under hösten. Så fick det bli.

Jag googlade och såg att det fanns väldigt många olika sätt att göra ört/ kryddsalt på. Oftast använde man färska örter och mixade med saltet innan det torkades i ugnen. I de flesta recepten var i alla fall örterna i större mängd än saltet.

Jag tog lika delar salt  och örter på ett ungefär, sedan mixade jag det fint. Jag använde flingsalt med tillsatt jod. Det blev toppenbra tycker jag.

Tänk att krydda äggröran med persiljesalt eller en god köttbit med rosmarinsaltet. Det blir toppen!

Persiljesalt

 

Rosmarinsalt

 

Krämig äggröra med smakrikt persiljesalt.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *