Juldagskalkon

Vi har haft förmånen att tillbringa större delen av julhelgen hos familjen i Dalarna och fått äta deras goda mat. Här hemma låg under tiden en fryst kalkon i en form och tinade i kylskåpet. Lagom att tillagas på juldagen när vi var hemma igen. Jag följde mitt eget recept och kalkonen och såsen blev lika god den här gången. Till kalkonen serverade jag hasselbackspotatis, rödkålssallad med apelsin och valnötter samt hemgjord gelé. HÄR finns kalkonreceptet.

 

Till förrätt fick vi mammas rullströmming, gravade lax och älg med sichuanpeppar. Ägghalvor med soltorkad tomatcrème, goda ostar och havrekex smakade gott det med.  Recept till ägghalvor HÄR!

Desserten blev den inlagda frukt jag fixade till för någon månad sedan. Serverad med kardemummagrädde.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *