Champinjonsoppa

Soppa är verkligen en favoriträtt för mig, framförallt när det är kallt och burrigt utomhus. Den här champinjonsoppan kommer definitivt att bli en ny soppfavorit.

Oftast gör jag en mixad soppa men den här gången gjorde jag inte det. Istället fick det vara både bitar av champinjoner och lök i den. Så god, mild men ändå så många härliga smaker.

 

Champinjonsoppa

250 g champinjoner (gärna små)

1/2 gul lök

1 salladslök

2 1/2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

2 1/2 dl grädde

1/2 tsk torkad timjan

3/4 msk majsstärkelse

1/2 tsk balsamicocreme

smör till stekning

persilja

 

1. Hacka gul lök fint och skiva salladslöken tunt.

2. Dela champinjonerna i mindre tunna skivor.

3. Stek löken mjuk i smör på låg värme. Låt champinjonerna steka med mot slutet.

4.  Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, balsamicocreme och timjan. Koka cirka 10 minuter.

5. Red av soppan med maizena till önskad tjocklek och blanda sist ner hackad persilja.

Servera med en god macka eller njut soppan som den är!

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *