Bananpannkakor med chiafrön

På fruktfatet låg två övermogna bananer. För att inte göra på exakt samma vis som vanligt testade jag att laga till bananpannkakor på ett nytt sätt. Jag provade att tillsätta lite chiafrön.

Pannkakorna blir som ett mellanting mellan svenska pannkakor och amerikanska. Eftersom det är bakpulver i höjer de sig lite, men de blir inte jättetjocka och fluffiga. I såna fall får man minska mängden mjölk och öka på bakpulvret lite.

 

Bananpannkakor med chiafrön

2 mogna bananer

2 ägg

2 dl mjölk

1 msk chiafrön

1 dl bovetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

Mosa bananerna och blanda alla ingredienser väl. Låt smeten stå och svälla 10-15 minuter. Stek gyllene och frasiga i smör. Servera med bär eller frukt.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *