Kycklingpiroger

Jag hade en färdig pizzadeg i kylen men kände inte för pizza. Däremot kunde jag tänka mig goda piroger att mumsa på i soffhörnet. Efter lite rotande i kylen hade jag plockat fram de ingredienser jag tänkte använda mig av. Resultatet blev fyra goda kycklingpiroger.

 

Kycklingpiroger

1 pkt tunnskivad rökt kyckling

2 stora champinjoner

2 salladslökar

4-5 körsbärstomater

1/2 röd chili

1 burk pizzasås

1 färdig pizzadeg

salt, svartpeppar

riven mozarella

1. Hacka lök, tomater, chili, champinjoner och kycklingen fint.

2. Stek i olja på medelhög värme, det ska inte ta färg.

3. Tillsätt pizzasåsen och smaka av med salt och svartpeppar.

4. Lägg den färdiga pizzadegen på en plåt och dela den i fyra delar.

5. Fördela fyllningen på bitarna och toppa med riven mozarella.

6. Vik ihop till piroger och grädda i 225°, 15-25 minuter till dess att de fått fin färg.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *