Sallad med stekt halloumi och lax

Jag hade några fina jordgubbar kvar i kylen som jag ville göra något med. De tillsammans med andra grönsaker som fanns hemma blev en god salladsbas att servera tillsammans med stekt halloumi och lax. Toppat med en dressing som fick ge smak både vid stekning av ost och fisk men även som dressing på salladen. Proportionerna i dressingen är inte exakt, den gjordes på en höft så mängderna är också höftade, men nog rätt så exakta ändå…

Sallad

Romansallad, champinjoner, rädisor, gurka, salladsärtor, salladslök och jordgubbar delas i lagom stora bitar och läggs upp på ett fat. Ringla lite dressing över. Toppa gärna med hackad thaibasilika eller vanlig basilika.

Dressing

1 – 1 1/2 dl kallpressad rapsolja

ca 2-3 msk fint riven ingefära (inte det trådiga)

1/2 pressad lime

ca 1 msk honung

1/2 fint hackad röd chili

salt

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av om det behövs mer av något, lime, honung eller salt.

Lax och halloumi

Salta laxen lätt och stek den och halloumin i smör. Ringla över dressing mot slutet av stektiden.

Sedan är det bara att njuta av maten, det gjorde jag.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *