Kycklinggratäng med soltorkad tomat

Jag gjorde en mycket god kycklinggratäng med soltorkad tomat helgen som gick. Med en färdigstekt kyckling som inte blev uppäten när det var tänkt, de grönsaker som fanns i kylen, soltorkad tomatcreme och nyriven parmesan. Den blev både krämig och smakrik. En rätt jag definitivt kommer att laga igen.

Kycklinggratäng med soltorkad tomat

1 urbenad färdigstekt kyckling

4-5 champinjoner

3-4 salladslökar

8-10 små tomater

1/2 kycklingbuljongtärning

1 dl creme fraiche

1  – 1 1/2 dl grädde

2-3 msk soltorkad tomatcreme

1 dl nyriven parmesan

 

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg de i botten på en ugnsform.

2. Skiva champinjonerna, dela tomaterna och hacka salladslöken och lägg grönsakerna ovanpå kycklingen.

3. Blanda ut kycklingbuljongen i lite hett vatten. Blanda grädde, creme fraiche med buljongen, soltorkad tomatcreme och nyriven parmesan. Smaka av om det ev. behövs mer soltorkad tomat eller parmesan samt svartpeppar från kvarnen.

4. Häll blandningen över kycklingen och gratinera ca 30 minuter.

5. Ät till ris, pasta eller för en riktig krämig upplevelse, potatisgratäng.

Publicerat av

Katarinas spis

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 19-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *