Middagsdags

Det blev rester till middag.  Kycklingen och nudlarna som blev över igår samt hemgjord jordgubbskräm till efterrätt.

Krämen gjorde jag med hemplockade  jordgubbar( från frysen), lite pressad citron, en aning råsocker och lite vatten.  Redde av med potatismjöl och sen var den klar att äta.  Med smak av sommar!

Pytt med sting

Pytt i panna

Jakten på lunchmat i kylskåpet resulterade i en god pytt i panna med sting i smaken.

De här ingredienserna hittade jag i kylen, det blev två rejäla portioner:

1 finhackad schalottenlök

4 kokta potatisar i tärningar

8 skivor stark pepparsalami skuren i bitar

1 chorizo i tärningar

1/2 finhackad röd chili

1/2 förpackning fetaost i tärningar

Stek allt nästan färdigt och låt fetaosten steka med den sista stunden. Toppa med nyhackad persilja innan servering.

Jag serverade med stekt ägg och rödbetor.

Fattiga riddare

Fattiga riddare att doppa i kanel- och sockerblandning!

Idag blev det fattiga riddare till frukost. Det finns många recept men så här brukar jag göra mina.

Vispa ihop:

 1 ägg

2 dl mjölk

1 dl mjöl

lite salt

Vänd franskbröd ( räcker till ca 5 franskbrödskivor)  i blandningen och stek på båda sidor.

Servera med strösocker- och kanelblandning samt ett glas juice.

Det blir en frukost som gör att man känner sig rik och inte fattig, i magen!

Middag

Middagsmaten satt fint i magen. Vi fick pankopanerad kyckling samt stekta risnudlar.

Till två personer behövs följande:

2 kycklingfileér skurna i bitar och saltade.

Blanda i en plastpåse : 1-2 dl mjöl, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk malen ingefära, 1-2 msk dill, chiliflakes efter smak.

Skaka runt kycklingbitarna i mjölblandningen till dess att de är helt täckta. Därefter vänds bitarna i uppvispat ägg samt sist men inte minst i panko.Panko är ett asiatiskt ströbröd, tyvärr finns det inte att köpa överallt då går det bra att ta vanligt ströbröd. ( finns att beställa på internet).

 Till det serveras stekta risnudlar med finhackad vitlök, hackad paprika, minimajs i bitar samt 1-2 msk hoisinsås och en ”splash”  japansk soja.

Hacka färsk koriander fint och strö över rätten innan servering.

Gärna en sås baserad på creme fraiche till. Idag tog jag bara sweet chili till creme fraichen.

Pankopanerad kyckling med Hoisinstekta risnudlar

Katarinas sommarsaft

4-5 liter bär, jag hade rabarber och jordgubbar idag.

4 citroner skurna i bitar

Lägg bär och citroner i en gryta, slå cirka 5-6 liter kokande vatten över och lägg ett lock på.

Ställ svalt och låt det stå ett dygn.

Sila och blanda ner 700 gram socker per liter färdig saft.

Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon.