Kom hem – och imponerade

En kväll på Klostergatan innebär inte att man alltid får så mycket tid över att ägna åt 0586-idrotten. I kväll var en sådan kväll. Därför har jag usel koll på senaste nytt i Dif och vad den där internmatchen Bik spelade egentligen gav. Men, jag hann i varje fall läsa på twitter (tack, Jakob Bengtzén!) att Viktor Jörnevik imponerade och gjorde två poäng redan i första perioden, där hans lag tog ledningen med 3–0. Så spelade han också med Kristofer Näslund och Pathtrik Westerholm, så skam vore väl om han inte fick några glasspassningar och gratisassist. Men ändå.

Viktor är Karlskogakillen som var med i samma finfina årskull av Team BK (som ungdomshockeyn i Karlskoga hette på den tiden) som bland andra Brynäsbacken Simon Bertilsson, och som gjorde en historisk bedrift när de tog sig till SM-slutspel för U16-lag. När Bertilsson valde Gävle gick Jörnevik till Moras hockeygymnasium, men slog aldrig igenom på samma sätt. Fick nöja sig med enda match i A-laget där. Har sedan etablerat sig som center på division 1-nivå och stadigt ökat sin poängproduktion. 17 pinnar i Sunne 2010/11, 27 i Grästorp 2011/12, 28 i samma klubb året därpå och 18 på en höst i Mariestad.

Nu fick Jörnevik för första gången som senior dra på sig Biks tröja, och det lär förstås vara en stor källa till inspiration att få testa med allsvenska killar för en 22-åring som bör ha allsvenska ambitioner. Hela laguppställningarna i matchen twittrade Bengtzén ut här, men jag har fortfarande inte sett något slutresultat.

Noterat:
FBK Karlstads pojklandslagsmittfältare Oskar Alvers, som spelade två U21-matcher med Dif i höstas, är nu i valet och kvalet vilken klubb han ska välja. Juniorfotboll i Dif eller A-lagsfotboll i division 2-laget Karlstad BK. Det skriver VF.
– Jag har gått och tänkt länge fram och tillbaka vad jag ska göra och det finns fördelar och nackdelar med båda klubbarna. Men nu börjar jag nog närma mig ett beslut snart, säger Alvers till tidningen.
Jimmy Högberg, skåningen som slog igenom som fystränare i Degerfors IF och sedan värvades till ÖSK, har skrivit på för två nya säsonger i Örebro. Det avslöjade han under ÖSK:s uppesittarkväll, skriver eyravallen.se.

Publicerat av