Hjälten i solen

Påskigt, ledigt och soligt. Då begav sig bloggaren till Nobelstadion och tittade på hemmapremiären i division 2, KB Karlskoga mot FC Gute. Hemmalaget vann med 2-1, och matchhjälte blev han som inte ens skulle ha spelat.

Alexander Hjalmarsson hade tackat för sig, hade inte längre motivation för den relativt stora satsning det ändå kräver att spela division 2-fotboll. Men så åkte KB på en råtung skada på tilltänkte skyttekungen Joachim Nilsson, så Hjalmarsson fick snöra på sig skorna igen. Och i dag gjorde han både 1-0 och 2-0, inom loppet av två minuter dessutom, i mitten av första halvleken när KB hittade runt och spelade in från högerkanten efter en ganska avvaktande matchinledning.

Det såg ut att ändå bli match av det när mittbacken Kim Selmer fick rött för en ordentlig kapning utanför eget straffområde i 37:e, men Gute lyckades inte kapitalisera på det numerära överläget. Istället gjorde Hjalmarssons anfallskollega i KB:s 4-4-2, som blev något som såg ut som 4-3-2 efter utvisningen, tillika nyförvärvet Jonas Iwersen 3-0 efter att ha stressat Gutemålvakten på en hemåtpassning, snott bollen och rullat in den i det öppna målet.

Gästernas superprofil och spelande assisterande tränare Robert Mambo Mumba – som varit proffs i belgiska Gent, som lirade tolv matcher i ÖSK 2004-2005 och även spelat allsvenskt i Häcken och Sundsvall, och som gjort 15 mål på 54 A-landskamper för Kenya – avslutade målskyttet med ett tröstmål.

Publiken var nöjd. Solen sken. Shortsen var på. Och efteråt kunde vi nicka och säga att jo, KB håller i division 2 i år och även om de inte blir något topplag kanske det kan bli övre halvan.

Vad tränaren Mark Selmer sa vet jag däremot inte, jag hade bråttom hem för att tända grillen. Påskigt, ledigt och soligt, som sagt.

Jubel efter Iwersens 3-0-mål. Mobilfoto: Jonas Brännmyr

Nobelstadion i sol.

Publicerat av