Fahlin tipsar: Här har du bästa cykelsemestern

När jag träffade Örebros enda cykelproffs Emilia Fahlin för ett par månader sedan passade jag, för Konditionsbloggens räkning, på att fråga henne om henne om tips på tre riktigt bra ställen att cykla på, om man till exempel vill åka på träningsläger eller passa på att kombinera semesterresan med lite cykelnöje. Listan hon tog fram bestod något överraskande, för att komma från en sådan globetrotter, av tre spanska ställen – varav två inom några mil från hennes hem i Girona. Å andra sidan förklarar det ganska bra varför hon valt att bosätta sig just där.

”Man får se så jäkla mycket när man cyklar, man kommer ofta till konstiga ställen och små orter dit man aldrig skulle åka som turist. Precis utanför topp tre-listan kommer Toscana, Italien är ett väldigt cykelland och där uppe är det så himla fint”, säger Fahlin.

Youtubeklippen jag illustrerar det hela med var det bästa jag kunde hitta, men har ingen anknytning till Fahlin …

1. Girona.

”Vart jag än åker så slår det mig alltid: ’Fan vilka bra träningsvägar vi har där’. Det är verkligen perfekt.”

2. Mallorca.

”Där har jag varit många gånger, och det är också ett riktigt cykelparadis. Det finns så många bra cykelvägar och småvägar, och bilisterna tar sådan hänsyn. Du har platt och du har berg och du har kust. Ett ställe jag verkligen rekommenderar.”

3. La Molina.

”Jag gillar att träna uppe i bergen, för det finns så mycket fint att titta på. Och området i Pyrenéerna, just utanför Girona, är jättefint. Området runt skidorten La Molina är ett av de finaste jag varit på.”

Publicerat av