Inför Bruksvallsloppet, fredag

Äntligen dags för längdskidpremiären! Här är alla förutsättningar inför fredagens premiär, där det inte är några juniorklasser utan där alla ställs mot alla (totalt 275 startande!).

Damer, fem kilometer klassiskt (egentligen 5,75 kilometer):

Höjdmeter: 217.

Antal startande: 83.

Första start: 11.00.

TV-sändning: Nej.

Stjärnorna: Charlotte Kalla, Emma Wikén, Sara Lindborg, Maria Rydqvist, Anna Haag, Seraina Boner (schweizisk långloppsikon med två topp tio-placeringar i OS i vintras), Britta Norgren, Ida Ingemarsdotter.

Lokala åkare: Kristina Roberto, Karlslund (som slutade femma i långloppsvärldscupen förra vintern), Olivia Hansson, Garphyttan (som vann Wadköpingsloppet i vintras och var snabbast av alla på rullskids-SM i höst, kan vara på väg mot ett riktigt genombrott).

Herrar, tio kilometer klassiskt (egentligen 10,05 kilometer):

Höjdmeter: 367.

Antal startande: 192.

Första start: 12.00.

TV-sändning: Nej.

Stjärnorna: Daniel Richardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Calle Halvarsson, Lars Nelson, Christophe Perrillat-Collomb (fransk OS-fyra 2006), Emil Jönsson, Jörgen Brink, Oskar Svärd.

Lokala åkare: Bill Impola, SK Bore (kommer från Kopparberg, tillhör långloppsstallet Team Coop, står på randen till den absoluta Sverigeeliten och är faktiskt högre rankad än både Brink och Svärd), Patrik Karlsson, Karlslund (juniorvärldsmästaren från 2007 som hoppas ta ett nytt kliv i karriären i år), Axel Ekström , Garphyttan (sistaårsjunior som siktar mot JVM), Bob Impola, SK Bore (kommer från Kopparberg), Marcus Lennartsson, Garphyttan, Jack Impola, SK Bore (kommer från Kopparberg), Viktor Hansson, Garphyttan (såg jag mycket målmedvetet staka uppför Ånnabodabacken för några veckor sedan, grymt stark), Linus Larsson, Karlslund (viktig kugge i Kifs stafettlag, om inte annat).

Officiella länkar: Startlistan, programmet, senaste nytt från lagledarmötet.

Publicerat av

Jonas Brännmyr