I morgon springer Erika för medaljer

När försöken på 800 meter avgjordes vid veteran-inhomus-EM i polska Torun i förmiddags var det direkt in i elden för KFUM Örebros bidrag Erika Bergentz och Jonas Rosengren.

För Erika, i D40-klassen, var det mest formalia. Nio av tio anmälda skulle vidare till final, och farten verkar ha blivit därefter. Erika låg med i tät, tassade i mål på en andraplats i sitt heat på 2.30,40 med ett välavvägt ned till den fjärdeplats som skulle undvikas. Det kommer förstås bli ett helt annat lopp, och ett helt annat tempo, när finalen avgörs klockan 19.40 i morgon kväll.

I H40 var det betydligt tuffare bandage. Bara nio av 20 löpare till final och bara en direktplats per heat, och med Rosengrens svårt sjukdomsstörda uppladdning blev det övermäktigt. Rosengren var femma i sitt heat, slagen med över fyra sekunder, och 13:e man totalt, 1,44 sekunder från att gå vidare på tid. Han får i stället ladda om för fredagens direktfinal på 1 500 meter.

Publicerat av

Jonas Brännmyr