Ännu ett nytt plojlopp

Det här med tävlingslöpning dras just nu åt två håll. De som springer långt och extremt springer längre och extremare. Och de som springer kort springer allt kortare. Vårruset och Grabbhalvan har varit klassiska tävlingar för löpare som inte är löpare, typ, men nu verkar fem kilometer vara en oöverstiglig prestation för många också. Senaste exemplet på den här trenden är nya Cityracet, som avgörs i Karlskoga de 13 juni. Det ska vara roligt, folkligt, trevligt, dra in pengar till barncancerfonden och stafetten har inte bara 1,5 kilometer korta sträckor utom dessutom ”tre mer tankeväckande utmaningar” rapporterar Karlskoga Tidning/Kuriren: ”Vi tänker mästarnas mästare här, tre utmaningar och stressmoment som kan kasta om tävlingen”, säger arrangören Henrik Lindstedt till tidningen. Det blir heat à la längdskidsprint, men för att ta ur den sista udden löptävling ur löptävlingen så är det inte givet att de snabbaste går vidare. ”Man kan även gå vidare för bästa show eller om juryn upptäckt ditt lag på annat sätt. Det är som korprock fast springform”, säger Lindstedt. En kul företagshappening, kanske. Själv kutar jag nog någon annanstans. Ja, Degerforsklassikerns orientering dagen efter, till exempel.

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *