Bildextra: Dannys väg till EM-bronset

Danny Hallmén slog alltså till med ännu en urstark prestation i dag. Det skriver jag om här och i morgondagens papperstidningen.
Men nu har jag även fått tag i resultatlistan från tävlingen, en lista som Danny kommenterar så här: ”Gissar att simningen var något kort, cyklingen var 42 kilometer för den mätte jag (officiellt var den 40), paddlingen var alldeles för kort, gissar 5,5 kilometer (officiellt sju) och löpningen var typ elva kilometer (officiellt tio)”.
I resultatlistan kan man läsa att Danny var femma upp ur vattnet, men i samma klunga som huvudkonkurrenterna (bara Albert Corominas Bertran hade brutit sig loss, men han drabbades av magproblem och tog sig knappt runt löpning, föll till tolfte plats efter att ha behövt över 77 minuter för de tio kilometerna). Corominas Bertran var också den ende som paddlade snabbare än ex-landslagskanotisten Hallmén. Örebroaren var trea ur kajaken, löpte förbi den magstrulande spanjoren men fick se sig passerad av fransmannen Martinou Laurent som löpte milen (som alltså antagligen var elva kilometer) på fina 39.52 med de andra tre sträckorna i kroppen. Tysken Stefan Teichert, som tog över totalledningen när spanjorens mage kraschade, höll undan med nöd och näppe. Löpte över sju minuter långsammare än fransmannen men var ändå 53 sekunder före i mål. Danny var 7,5 minuter bakom på tredje plats, och hade 38 sekunder bak till Vicente Roig Riera, som tog in nästan två minuter i löpningen, på fjärdeplatsen.
Av allt det här kan man väl konstatera att quadrathlon i ännu större utsträckning än triathlon är en sport där atleterna har olika specialområden, och där dessa ger väldigt stort utslag med enorma svängningar. Det verkar helt enkelt vara en väldigt kul tävlingsform, och det ska bli spännande att se vad Hallmén räcker till i långidstans-VM i Hannover den 7 juni, en tävling som på pappret ska passa honom ännu bättre med längre distanser och plattare banor.

Danny Hallmén var femma upp ur vattnet efter simningen. Foto: Isabella Ackeräng
Danny Hallmén var femma upp ur vattnet efter simningen. Foto: Isabella Ackeräng
Danny var, med sin bakgrund som landslagskanotist och med NM-guld, U23-EM och världscuper på meritlistan, förstås grym i kajakmomentet och var näst snabbast av alla 35 startande där.  Foto: Isabella Ackeräng
Danny var, med sin bakgrund som landslagskanotist och med NM-guld, U23-EM och världscuper på meritlistan, förstås grym i kajakmomentet och var näst snabbast av alla 35 startande där. Foto: Isabella Ackeräng
Fyran Vicenten Roig RIera, Spanien, trean Danny Hallmén, segraren Stefan Teichert, Tyskland, och tvåan Martinou Laurent, Frankrike.  Foto: Isabella Ackeräng
Fyran Vicenten Roig RIera, Spanien, trean Danny Hallmén, segraren Stefan Teichert, Tyskland, och tvåan Martinou Laurent, Frankrike. Foto: Isabella Ackeräng

Mer från söndagen, då?
Tja, Emilia Fahlin följde upp fredagens 57:e-plats i prologen i Luxemburg och lördagens 57:e-plats i den första linjeetappen med en – tamtaram! – 57:e-plats i söndagens avslutande etapp. Osannolikt att lyckas ta samma placering tre dagar i rad. Men i sammandraget fick proffscyklisten från Örebro hålla till godo med 58:e plats. 28 cyklister var loss och nederländskan Floortje Mackaij vann. Fahlin rullade i mål med den stora klungan drygt fyra minuter bakom. Hennes Wiggleteam fick med tre cyklister i utbrytningen, däribland OS-mästaren Danielle King och dubbla VM-segraren Giorgia Bronzini, men ingen av dem lyckades i spurten i dag heller. Bronzini bästa Wigglecyklist på 15:e plats. I sammandraget var King bäst, på 22:a plats, och Wiggle blev bara fyra i lagtävlingen. Anna van der Breggen vann sammandraget. För Fahlin väntar härnäst Tour of Chongming Island, utanför Shanghai, 13–15 maj och världscupdeltävling som kryptiskt nog har samma namn den 17 maj. Jag var i sms-kontakt med Fahlin i kväll, men hon hade bråttom till ett flyg och hade inte tid att snacka. Ska försöka återkomma inför Kinatävlingen.
Filip Dahlgren tog en fin andraplats bakom fyrfaldige VM-medaljören Peter Öberg i sin första långdistanstävling på svensk mark i år, Mälarmårdsdubbelns långdistans på söndagen. Faktum är att Dahlgren var tre sekunder snabbare än Öberg från kontroll tre – efter tio minuters löpning – och in i mål 50 minuter senare. Men de 83 sekunder Dahlgren la bort precis i början gjorde att Öberg vann med 80 sekunder. Övriga orienteringslandslaget, bland dem Lilian Forsgren och Martin Regborn, avslutade i helgen landslagslägret i Skottland. Och till helgen är det dags för Tiomila.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *