Pulsklockan utdelad: "Det största pris jag fått"

Löpex sports butikschef Daniel Gustafsson, Adam Axelsson och Jonas Brännmyr. Foto: Privat

Kumlasonen Adam Axelsson, 18, röstades för en knapp månad sedan fram som tidernas förste vinnare av NA:s Pulsklocka, en utmärkelse till länets främste konditionsidrottare som initierats på Konditionsbloggen på na.se.

Vid en ceremoni på torsdagen fick Axelsson ta emot priset – en pulsklocka skänkt av Löpex sport och en blomma från NA. Axelsson dubbelsatsar på cykel och skridsko, har tagit junior-SM-guld i båda sporterna, kört junior-EM på cykel och junior-VM i skridsko.

Att han vunnit priset fick han reda på redan på nyårsdagen, men han var på torsdagen fortfarande mycket glad åt utmärkelsen.

– Det är väldigt kul att bli uppmärksammad. Det känns stort, för det finns många bra konditionsidrottare i Örebro län, det skrivs mycket om dem framför allt i NA, säger Axelsson till Konditionsbloggen

Vem hade du röstat på om du inte fått rösta på dig själv?

– Filip Dahlgren, tror jag. Men det fanns många duktiga att välja på.

Hur rankar du det här jämfört med andra priser du fått?

– Jag har varit nominerad till Örebrogalan, som en av tre, men vann inte. Så det här kategoriserar jag som det största. Jag har fått några stipendier på 5 000 och 10 000 kronor, men det här är en roligare grej, framför allt när alla fått vara med och rösta.

Daniel Gustafsson, butikschef på Löpex sport, var den som såg till att NA:s Pulsklocka fick en pulsklocka i pris, en Polar V800 HRM värd 4 500 kronor. Han var med och överlämnade priset på torsdagen.

– Jag tycker att det är roligt med all form av uppmärksamhet som de här duktiga killarna och tjejerna kan få, för konditionsidrott är något som växer men som inte fått så mycket medieutrymme genom åren. Jag tyckte att det var illa att ha ett pris som heter Pulsklockan och inte ha någon pulsklocka som pris, så jag tänkte att det måste vi rätta till. Med lite bidrag från både Polar och Löpex blev det ett riktigt fint pris, säger Gustafsson till Konditionsbloggen och fortsätter:

– De här idrottarna har dessutom jävligt dåliga förutsättningar om man jämför med lagidrottare, och får spendera mycket pengar ur egen ficka eller ta hjälp av föräldrar. Så kan man hjälpa till med ett tillskott så är det väldigt roligt. Jämför en kille som Jiloan Hamad som tjänar 300 000 kronor i månaden trots att han inte platsar i landslaget med Filip Dahlgren, som inte tjänar så mycket pengar på två år trots att han var tia på VM. Jag är imponerad av killarna och tjejerna som är så seriösa och satsar så otroligt mycket tid på sin träning Jag känner Filip väl och vet att han förra veckan tränade 19 timmar, ganska högintensivt. Det är tuffa veckor. Mycket tid som investeras, då går det nästan inte att ha ett jobb.

– Dessutom är det kul att jag har någon form av relation till nästan alla som var nominerade till priset, som kollegor, vänner eller kunder. Det gjorde att man blev extra intresserad av priset. Sedan retade det mig att det inte var jag som kommit på det här priset från början. Då hade det hetat Löpex Pulsklocka i stället, säger Gustafsson och skrattar.

Resultatet av omröstningen om NA:s Pulsklocka 2014: 1) Adam Axelsson, 522 röster, 2) Martin Regborn, 188, 3) Emilia Fahlin, 160, 4) Linda Meijer, 121, 5) Garphyttans juniorstafettlag, 116, 6) Filip Dahlgren, 82, 7) Erika Bergentz, 80, 8) Morgan Pätsi, 72, 9) Mikaela Kemppi, 64, 10) Lilian Forsgren och Andrea Svensson, båda 61, 12) Kristina Roberto, 30, 13) Örebro AIK:s maratonlag, 28, 14) Erik Anfält, 22, 15) Linus Rosdal, 14, 16) Bibben Nordblom, 10.

Adam visar upp pulsklockan. Foto: Jonas Brännmyr

Publicerat av