Regborn får chansen trots allt

En dålig helg i Dalarna kunde ha förstört en hel säsong. Men Martin Regborn kan andas ut. Orienteringens förbundskapten Håkan Carlsson ger Örebrolöparen chans till revansch när världscupen i Halden och Lysekil i början av juni, i sprint och sprintstafett. Förra året fick Regborn en liknande bonuschans (då efter skada, nu efter underprestation) och tog den. Via en stark världscupinsats i Finland knep han en reservplats i VM-truppen och i slutändan fick han chansen att springa ett av de mest spektakulära orienteringslopp som arrangerats: VM-sprinten i Venedig. Med en 15:e-plats som resultat.

Långdistansspecialisten Filip Dahlgren får springa just långdistans i världscupen, och gör upp om sista platsen/platserna i VM-truppen bakom ett par givna namn (återkommer kring det resonemanget när tävlingen närmar sig). Upprepar han topprestationen från i söndags kommer han ta en VM-plats, var så säker.

Lilian Forsgren har längst väg till VM då konkurrensen är ännu mer mördande på damsidan, och då hon inte ges chans på medeldistans där Sverige har en extraplats. Men Hallsbergs EM-silvermedaljör får chansen både på sprint- och långdistans i världscupen, vilket visar ett allroundkunnande som gör henne väldigt användbar som reserv i en VM-trupp. Ska hon ta en ordinarie plats krävs en riktig superprestation.

Nu laddar vi för Grabbhalvan. Stalltipset är att sexfaldige segraren Per Sjögren (”Kungen av Grabbhalvan”) blir svårslagen i kväll, men vi får väl se vilka motståndare som dyker upp. NA:s man på plats, David ”Greven” Hellsing, har lovat att bjuda bloggen på en videosnutt från målgången ”om han kommer ihåg”. Hoppas på det!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *