Bloggen tar semester – så missar du inget

I dag, söndag, går konditionsbloggaren på två veckor välförtjänt (?) semester. Sedan jag drog igång bloggen den 3 oktober har jag skrivit totalt drygt 300 inlägg med en handfull undantag minst ett om dagen, även när jag varit ledig. Men när jag har semester så har jag semester, så nu släcker jag ned här till den 6 juli. För att ni inte ska missa något av allt göttigt som inträffar i Konditionsväg tills dess bjuder jag på länkfest nedan:

Löpning: Den 4 juli är det Viby marathon tillika DM och deltävling,  årets enda utomhusmaraton i länet och deltävling 12 av 28 i långloppscupen. Dessutom kommer Tim Sundström, Martin Regborn (som en del av VM-uppladdningen i orientering) och Josefin Gerdevåg förmodligen hinna göra några intressanta starter på löparbanorna runtom i Norden. Och så har vi förstås klassiska dubbeln Jordgubbslunken i Rudskoga och Hyttloppet i Granbergsdal helgen 27–28 juni.
Orientering: Redan i dag avgörs ju Örebro city sprint med tillhörande mixedsprintstafett, och dessutom drar orienteringsveckan i Idre igång och därefter tar Sälen vid. Söndag den 28 juni avgörs kvalet i sprint-SM och måndag är det individuella finaler ,tisdag sprintstafettfinaler, vid SM-veckan i Sundsvall. Och den 4 juli startar junior-VM med Andrea Svensson.
Triathlon: På lördag, den 27 juni, tävlar Morgan Pätsi i långdistans-VM i Motala. Jagar VM-guld i H35-klassen. Jag har skrivit ett reportage om honom som du kan läsa i papperstidningen någon gång veckan som kommer. Dagen därpå, den 28 juni, jagar både Bibben Nordblom och hennes mamma Lotta Nilsson kvalplatser till ironman-VM på Hawaii när Nice ironman avgörs.
Rullskidor: Förutom att det lär hinnas med ett par etapper av Moto eagle tour (även om jag inte sett tävlingsprogrammet), blir förstås höjdpunkten de båda SM-tävlingarna som ingår i SM-veckan i Sundsvall. 15 respektive 20 kilometer i fri stil med masstart och ett backrace över 7,5 kilometer med klassisk stil och individuell start. Ännu har inga lokala åkare anmält sig, men man hoppas förstås att en sådan som Olivia Hansson (som i fjol vann JSM på bättre tid än senior-SM-segraren) tar chansen att utmana Charlotte Kalla.
Cykel: Emilia Fahlin, som är hemma i Sverige för att få rätsida på sina trilskande bihålor, har tidigare varit högst osäker på om det kommer att bli någon start i SM. Nu är hon hur som helst anmäld både till onsdagens tempolopp och lördagens linjelopp, men om hon verkligen kommer att ställa sig på startlinjen vet jag inte. Adam Axelsson har däremot redan förannonserat att han står över SM, men kommer att köra seniorcupens båda deltävlingar helgen 4–5 juli.

Det kommer förstås hända väldigt mycket mer under de här två veckorna. Men här någonstans får ni ta vid. Maila gärna in vad jag missat på [email protected] så lovar jag att återkomma med en saftig uppdatering efter semestern. Trevlig sommar!

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *