Helgens höjdare

1. Mountainbike-SM
Isaberg har laddat för cykelfest och det kan bli ett helt gäng SM-medaljer till länet (Almby och Karlskogacyklisterna) i både ungdoms- och veteranklasser. Mycket mer inför mästerskapet skrev jag här på bloggen så sent som i går.

2. Linde sextimmars
Tredje upplagan av ultratävlingen vid Lindesberg arena har en jättefavorit i Kopparbergs Johan Eriksson, som jag skrev om tidigare i veckan. Jag har inte lyckats hitta några veteranrekord i ultradistans (kan någon hjälpa mig?), men jag anar att Eriksson kan vara god för en toppnotering i H45-klassen om formen är god. Banrekordet är 75 155 meter, Erikssons pers 76 189 (74 622 i Lindesberg).

3. Lurs backyard ultra
Själv ska jag alltså köra den mentala tävlingen Lurs backyard ultra, som jag också skrivit om tidigare i veckan (och lite mer här). Men rekommenderar först och främst det Tove skrev om loppet här, som ni kanske inte läst. För övrigt rekommenderar jag den här artikeln om Johan Steene, svensken som delade segern i den amerikanska förlagan Big’s backyard ultra förra året och som nu kutat 500 kilometer på under fyra dygn (!) i ett lopp arrangerat av mannen bakom backyardoriginalet. Beroende på hur det går i Lur blir det inget blogginlägg i morgon (jag hoppas ju hålla på förbi midnatt), men håll utkik på min Twitter för uppdateringar!

Bubblare: Nej, jag har inte glömt att O-ringen drar igång på söndag. Ja, distriktslagsstafetten avgörs ju redan i morgon, lördag. I huvudtävlingen, elitklasserna, gör Tisarens Simone Niggli en mycket intressant start. Trots att det nu snart gått två år sedan den 23-faldiga världsmästaren, som i Sverige tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, pensionerade sig från det schweiziska landslaget (och började träna en istället för två gånger om dagen), håller hon fortfarande absolut världsklass och är andraseedad bakom Annika Billstam. Billstam som är en av få VM-löpare som ställer upp, vilket gör årets O-ringen lite mindre intressant än vanligt.
Från Tisaren har också Marion Aebi (syster till Bettina som från och med i vintras numera tävlar för Linné) och Lovisa Persson, båda OK Tisaren, samt Hagabys Linnéa Holmqvist och Elin Vinblad, Djerfs Marie Pettersson, och KFUM Örebros Elsa Ekelin fått varsin plats i huvudklassen.
På herrsidan finns två VM-löpare med i huvudklassen i William Lind och Olle Boström. Med tre långdistanstävlingar på fem dagar och inget VM att tänka på vet’e katten om inte Garphyttelöparen Filip Dahlgren (seedad trea) ändå är någon typ av förhandsfavorit. I varje fall i min bok (läs mer om hans O-ringen-satsning i fredagens NA, papperstidningen). Tisarens Oskar Andrén, som sprang så bra tidigt på våren men inte riktigt fått till det i sommar, och Daniel Attås, som gjort väldigt fina resultat i år (snuvade ju bland annat Martin Regborn på sprint-DM-titlen), gör intressanta starter.
Sedan kommer nästan hela sprintlandslaget (bland dem Regborn och Lilian Forsgren) och kutar tisdagens sprint, och sedan har vi juniorklasserna med bland andra Tisarens nyblivna juniorvärldsmästare Andrea Svensson och mountainbikeorienteringsklasserna med Garphyttans VM-åkare Marcus Jansson och Karlskogas JEM-medaljör Erica Olson. Och så alla ungdoms- och veteranklasser med en hel del chanser till topplaceringar. Ja, ni hör ju. Det kommer bli orienteringsbonanza i bloggen nästa vecka!

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *