Helgens höjdare

1. Damernas Tour de France 
Tävlingen heter egentligen La Course by Le Tour de France och avgörs för andra gången i dag, bara timmar före och på samma bana som herrarnas sista etapp i Tour de France. Damtävlingen avgörs över 13 varv på Champs-Élysées, och är totalt 89 kilometer lång. Starten går 13.30, Eurosport sänder från 14.00, och målgången är beräknad till 15.25. På startlinjen finns bland andra Emilia Fahlin, och mycket mer om hennes tankar inför tävlingen kan du läsa här.

2. Dalenrundan
Äntligen dags för en deltävling i långloppscupen igen, det var ju tre veckor sedan senast. Någon startlista finns inte publicerad till det trevliga lilla loppet i Brevens Bruk som avgörs på en sexkilometersbana och kostar 50 riksdaler i startavgift (inget efteranmälningstillägg). Förra året vann Mikaela Kemppi och Per Sjögren, om namnen känns igen. Kemppi har ju vunnit fem av sex tävlingar hon ställt upp i långloppscupen i år (1–1 i inbördes möten mot Josefin Gerdevåg) och leder sammandraget. Haben Kidane har samlat tre segrar, två andra och en tredjeplats och leder herrklassen.

3. Medeldistans-SM i triathlon
Avgörs i Jönköping på lördag, med Örebros nybakade VM-guldmedaljör i långdistans i D30-klassen, Cecilia Jessen, på startlinjen. Nu utmanar kanonerna i elitklassen. Dessutom finns Örebro AIK:s Maja Björkebäck med i D35. Vi snackar 1 930 meter siming, 86,4 kilometer cykel och 20,4 kilometer löpning. Och 10 000 kronor i förstapris.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *