Bloggen tar semester – men du behöver inte missa ett jota!

Så har det äntligen blivit dags för min längre semester (hade ju två veckor tidigare i somras, men nu när sommarvärmen verkligen slagit ut i full blom ska jag ha tre till). Och när jag är ledig är jag ledig, så något bloggande blir det inte. Men, ni ska ju inte behöva missa något bara för att jag är borta, så här samlar jag det mesta av det bästa.

Cykel: Emilia Fahlin kör säsongens sjunde världscupdeltävling, Sparkassen Giro, i tyska Bochum nästa lördag och veckoslutet 14–16 augusti kör hon Tour of Norway med landslaget.
Löpning: Redan på torsdag ska Tim Sundström springa B-heat på 1 500 meter i Stockholms diamond league-tävling, och försöka slipa distriktsrekordet för tredje gången i år. Och på lördag är det dags för Käglanloppet, denna mysiga lilla tävling som återuppstod i ny skrud förra året, avgörs på lördag. Dessutom avgörs Skövde ultrafestival, där IF Starts Sörens Forsberg jagar 21 mil i 24-timmarsklassen (som är riksmästerskap i 24-timmarslöpning i år; några officiella svenska mästerskap finns ännu inte på längre distanser än 100 kilometer). När Sören var med senast 2011, var han 92 meter från det målet när han kutade 209,918 kilometer (vilket kör honom till 24:a i Sverige genom tiderna över 24 timmar, och fyra i länet) och slutade på andra plats i tävlingen (och vann H45-klassen med nästan tre mil före Spartacus Hasse Byrén, som inte ställer upp i år). Samtidigt jagar Skövdes egen Torill Fonn damernas världsrekord i 48-timmarslöpning, 397,1 kilometer. Helgen därpå är det dubbla SM-fester – vanliga friidrotts-SM i Söderhamn (med Tim Sundström som medaljkandidat på 1 500 meter och eventuellt startande på 800, och VM-orienteraren Martin Regborn och Josefin Gerdevåg är anmälda på 5 000 meter), och 100-kilometers-SM i Stockholm ultra (med bland andra Kopparbergs medaljaspirant Johan Eriksson). Samma helg, den 8 augusi, avgörs Stripastafetten, som ger klubbpoäng i långloppscupen, och Svartåloppet, terrängloppet som ingår i Degerforsklassikern. Och den 15 augusti genrepar Hällefors Louise Wiker inför VM-maran med Norrköpings stadslopp, samtidigt som det är dags för DM på 10 000 meter (som förstås ingår i långloppscupen).
Mountainbike: Både Sverigecupen och Västgötacupen, som lockar många cyklister från länet, har uppehåll, men långloppscupen rullar på med klassiska Finnmarksturen i Ludvika den 9 augusti.
Mountainbikeorientering: VM i Liberec, med Garphyttans Marcus Jansson som största svenska hopp på herrsidan, drar igång den 15 augusti.
Multisport: AIM Challenge, som genom åren lockat en hel del lokala deltagare, avgörs i Lindvallen den 8 augusti.
Orientering: Redan nu pågår veteran-VM i orientering i Sverige. Runt hörnet står VM i Skottland, med Hallsbergs Lilian Forsgren och Örebros Martin Regborn på startlinjen. Och så får vi ju inte glömma natt-DM (som arrangeras tillsammans med Västmanland) den 14 augusti.
Simning: Den 1 augusti lär en hel del långdistanssimmare från länet lockas till Göta Kanal-simmet, och dagen därpå avgörs Degernässimmet, simningen i Degerforsklassikern, i en förmodligen svinkall Möckeln.
Swimrun: Nästa helg avgörs Karlstad swimrun, där man bland annat kan hitta en sån som Ola Röjler på startlinjen, och den 9 augusti fortsätter Lotta Nilsson och Bibben Nordblom uppladdningen inför Ö till ö med Ångaloppet i Nyköping.
Triathlon: Hälleby triathlon är ju något av årets höjdpunkt, och årets upplaga avgörs den 8 augusti. Görslitet i Karlstad avgörs otaktiskt nog samma dag, men lockar ändå en del lokala deltagare.
Egen träning: Tja, själv ska jag springa Tromsö skyrace på söndag, och det blir också det enda jag kommer att avbryta bloggtystnaden för att skriva om under semestern. Om jag lyckas etablera någon internetuppkoppling där uppe. Och om jag tar mig ned från Hamperokken oskadd.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *