Hallor efter topplaceringen: "Absolut mersmak"

Örebroaren Anton Hallor, 22, är mest känd som orienterare i OK Tisaren (A-lagsdebuterade i Tiomila i våras) och trappkung. Före i söndags hade han aldrig sprungit en ren löptävling längre än fem kilometer, och då på asfalt. Men ett semestervikariat på Actic tog honom till Tromsö i sex veckor, och när han ändå var här passade han på att springa Blåmann vertikal i fredags (som jag skrev om här, och som var en deltävling i vertikala kilometern-världscupen och som gav Antol 18 poäng där och en 90:e-plats på rankningen för tillfället) och Tromsdalstind skyrace (den lite snällare tävlingen i Tromsö skyrace som enligt programmet skulle ha 1 600 höjdmeter över 19 kilometer men som nog snarare var en halvmara med nästan 2 000 meter stigning, men som intr ingick i världscupen). Och som han gjorde det. Hallor sprang i mål som tia (nia av herrarna) på 2.25.51 (en tid bara halvminuten sämre än Dakota Jones segertid i fjol, men nu knappt 24 minuter bakom Stian Hovind-Angermunds segertid och en kvart från pallen) av 198 startande. Och han var lyrisk efteråt.

– Jag kommer garanterat springa mer sånt här, jag gillade det starkt! Och mersmak, det gav det absolut. Jag ska springa Tromsö mountain challenge i slutet av augusti, 25 kilometer på en något lättare bana. Det ksa bli kul, annars åker jag hem till Sverige några dagar innan skolan börjar i september och kommer hålla mig på hemmaplan tills jag får resefeber igen.
Hur mycket tränar du?
– Jag har tränat löpning på hyfsad nivå i sex–sju år. Jag springer numera cirka fem till femton timmar i veckan, helt beroende på vecka och motivation.
Hur upplevde du Tromsdaltind skyrace?
– Det var helt fantastiskt. Alla var så positiva, snälla, ödmjuka och tävlingsinriktade. Bra arrangerat med publik mil bort i vildmarken. Det är inte som en vanlig löptävling där du kan varenda sväng; här vet du aldrig vad som kommer: En fors, ett stup, snö …

Urstark nia i Tromsdalstind skyrace.  Foto: Okänd
Urstark nia i Tromsdalstind skyrace. Foto: Okänd

Publicerat av

3 reaktioner till “Hallor efter topplaceringen: "Absolut mersmak"”

  1. Väldigt bra gjort av hallor men har svårt att tro man springer en halvmara med 2000m stigning på 1,25. Särskilt om segrartiden var 1,01! Skapligt tid på en halvmara isf med 2000m stigning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *