Galna rekordet – cyklade 120 mil på 47,5 timmar

Garphyttans 54-årige långtrampare Krister Jönsson, som bloggen intervjuade under försommaren, svarade för en otrolig prestation i Paris-Brest-Paris (ett av världens längsta och tuffaste cykellopp) förra helgen. Ingen svensk hade klarat de 123 milen under 50 timmar tidigare, och då har loppet snart ett och ett halvt cekel på nacken. Men Krister, han brände av sträckan på smått osannolika 47 timmar och 24 minuter. Det ger ett snitt på 25,9 kilometer i timmen – inklusive alla pauser. Krister startade 16.16 på söndagseftermiddagen den 16 augusti och var tillbaka i Paris 15.40 på tisdagseftermiddagen. Krister cyklade på 51.04 i debuten 2011 (loppet avgörs bara vart fjärde år), men var då rätt grön i randonneursammanhang. Nu kom han med tung rutin och ett klart mål – och bibehöll fokus hela vägen under den nästan två dygn långa tävlingen.  Efteråt fick Jönsson motta rejält med hyllningar på Örebrocyklisternas hemsida.
Totalt deltog nio från Örebrocyklisterna, och samtliga tog sig i mål – bara det en prestation. Holger Kück klarade de 1 230 kilometerna på 54.32, Stefan Englund på 60.38, Gustav Brandén och Fredrik Millertson korsade mållinjen tillsammans efter 64 timmar 33 minuter, Geir Heggöy rullade i mål på 67.33, Johan Backlund på 74.20, Kenneth Karlsson på 75.45 och Per-Erik Egebäck på 89.31 (med 29 minuters marginal till maxtiden!).

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *