Lång dags färd mot mål

I dag har jag och fotograf-Veronika Ljung-Nielsen bevakat Ö till ö, världsmästerskapet i swimrun. Vi hade tänkt följa Noraduon Lotta Nilsson, 50, och Bibben Nordblom, 23, till deras tredje raka VM-guld i sista loppet tillsammans (i varje fall sista Ö till ö tillsammans, eftersom Lotta tycker att det räcker med att ha genomfört en av världens tuffaste uthållighetsidrottstävlingar fem gånger), men länge såg det ut som om de skulle bomma pallen. Till slut blev det ändå en tredjeplats, VM-brons, och såväl jag och Veronika som Lotta och Bibben var väldigt nöjda med dagen. Jag och Veronika med att det var en fantastisk tävling att bevaka, och att presservicen höll världsklass (vi blev runtskjutsade på en båt och följde dramatiken på nära håll i elva timmar); Lotta och Bibben med att ha gjort sitt yttersta efter förutsättningarna. Lotta blev nämligen väldigt nedkyld och var på gränsen till att tvingas bryta loppet (åkte dessutom på en lätt muskelbristning i högra vaden och gjorde en rejäl vurpa på en stig), medan Bibben kände sig ganska fräsch eftersom hon blev tvungen att hålla igen. Allt om Lottas och Bibbens sista äventyr (i just Ö till ö, Lotta drar ju på ironman-VM i oktober och i juli ska båda vara med i Österrikes ironman i Klagenfurt) kan ni läsa i tisdagens NA, papperstidningen (som går att köpa som e-tidning på na.se). Men några bilder bjussar Veronika på redan nu.

Ett repförbinder Lotta och Bibben under swimruntävlingarna. I vattnet drar Lotta fram Bibben, på land är det Bibben som får löpa först och överföra energi till sin mamma.  Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Ett repförbinder Lotta och Bibben under swimruntävlingarna. I vattnet drar Lotta fram Bibben, på land är det Bibben som får löpa först och överföra energi till sin mamma. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Efter ett dramatiskt herrlopp tog Björn Englund, tvåa i fjol, sin tredje seger i Ö till ö. Den här gången i par med kanadensaren Paul Krochak.  Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Efter ett dramatiskt herrlopp tog Björn Englund, tvåa i fjol, sin tredje seger i Ö till ö. Den här gången i par med kanadensaren Paul Krochak. Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Annika Ericsson fick äntligen vinna Ö till ö, trots att hon tvingades byta ut lagkompisen Maria Edstedt veckan före Ö till ö. Maya Tesch visade sig vara en hyfsad standin ...  Foto: Veronika Ljung-Nielsen
Annika Ericsson fick äntligen vinna Ö till ö, trots att hon tvingades byta ut lagkompisen Maria Edstedt veckan före Ö till ö. Maya Tesch visade sig vara en hyfsad standin … Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *