Redo för Örebro actionrun – i "kändisklass"

Tävlingssäsongen var ju egentligen över. Och ja, jag har alltid tyckt att det där med hinderbanelopp är lite fånigt. Men, på lördag ska jag lägga alla mina fördomar åt sidan och med öppet sinne och – förhoppningsvis – något sånär pigga ben ta mig an Örebro actionrun i någon sorts ”kändisklass”, som jag blivit inbjuden till. Värmde upp i går genom att köra fem varv på Crossfit Karlskogas hinderbana, och armklättringen som jag är lite rädd för funkade helt okej. Däremot lär de romerska ringarna ta knäcken på mig och gatloppet är jag direkt livrädd för (liksom alla hinder som innehåller vatten, vilket de romerska ringarna dessvärre gör). Hela banan med dess 34 hinder hittar ni här, och den kommer att börja växa fram i verkligheten redan under morgondagen, som jag förstått det (och på torsdag bygger de om hela Drottninggatan). Som jag förstått saken så startar jag, Johan Röjler, Bob Impola, Per Sjögren och vilka fler vi nu blir vid 13.30-tiden på lördag.

Totalt lär uppåt 2 000 deltagare vara anmälda (startlistan presenteras i morgon, tisdag) och det lär bli en rejäl folkfest i hela stadskärnan. Oklart hur många elitsatsande hinderbanelöpare som dyker upp, men enligt uppgift kommer ett gäng från Lynx multisport team i varje fall att vara på plats. De bjuder också på lite hjälp för oss nybörjare, så det är bara att gå in och plöja tekniktipsen inför lördagen och fortsätta att rehaba högervaden efter Bergslagsleden ultra så ska det nog bli bra det här också …

Publicerat av

Jonas Brännmyr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *