Upplagt för superbatalj i Lidingöloppet – och Stockman tog nytt SM-guld

En landslagsman i maraton. En VM-löpare i orientering. Och en löpare som var en chockpetning ifrån terräng-EM i höstas. Idel, ädel länslöparadel. Samtliga anmälda till Lidingöloppet, som avgörs nästa söndag. Vilken batalj det kommer att bli!
Vi snackar Erik Anfält, 39, som senaste månaden smaskat till med seger på DM över 10 000 meter och i Blodomloppet, andraplatser i Vasastafetten (både på sin sträcka och totalt med Örebro AIK) och Sälen fjällmaraton och segrar i Bergslagsleden ultra och Norasjön runt. Fjolårets VM-tia Filip Dahlgren, 27, som efter att ha lidit av vinterns skador och petats ur årets svenska VM-trupp visat grym form senaste veckorna med vinst i Vasastafetten, seger på nytt banrekord i Kilsbergen trailrun och SM-brons i långdistans. Och så Linus Rosdal, 23, som smugit under Konditionsbloggens radar i sommar (förutom när han blev bäste svensk i Göteborgs Midnattsloppet) men som i helgen krossade allt och alla i Lassemajaloppet och vann det 23 kilometer långa terrängloppet i Arboga på 1.17.00, nästan 18 minuter före tvåan, hemmalöparen Jacob Wedin; en tid som på halvmaran motsvarar 1.10.38 enligt Per Sjögren (och det litar vi på utan att ta fram kalkylatorn). Tar vi ändå fram den motsvarar tiden 1.40.26 över 30 kilometer …
Det är några hyggliga löpare anmälda även i övrigt; Lewis Korir, Abraham Adhanom, Jonas Buud, Mårten Boström …
I första startled finns från länet också Fredrik Johnsson, Simon Sveder, Albin Olausson, Henrik Eknor och Magnus Palm, samt Ulrika Hammarskiöld, Petra Henriksson, Kristin Hinshaw Adamsson och Lisa Schadewitz i tjejloppet.
Dahlgren genrepar med medeldistans- och stafett-SM i orientering i helgen, medan det väl inte är helt otänkbart att Anfält och Rosdal kutar Tarstaborgsrundan, länets klassiska Lidingöloppsgenrep.

En riktigt tråkig nyhet ur konditionsidrottsperspektiv är att det inte blir någon konstsnöanläggning i Markaspåret.

Efter helgens maraton-SM i mountainbike i Ånnaboda har tätklungans felkörning, som godkändes av tävlingesledningen (?!) blivit en riktig snackis. Läs mer på Henrik Öijers blogg.

I lördags tog Cristoffer Stockman, 35, det första, historiska, SM-guldet i rarajipari. I dag följde han upp med ett nytt – i H35-klassen försvarsmaktens svenska mästerskap i orientering. En skräll, uppenbarligen: ”Chocken”, twittrar Stockman. Oskar Svärd (mr Vasaloppet) och Nina Ahlander tog hem elitklasserna, men några resultat finns ännu inte publicerade på nätet.

Cristoffer Stockmans karta och SM-guldmedalj. Foto: Cristoffer Stockman
Cristoffer Stockmans karta och SM-guldmedalj. Foto: Cristoffer Stockman

Publicerat av

En kommentar till “Upplagt för superbatalj i Lidingöloppet – och Stockman tog nytt SM-guld”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *